ΣΟΥΣΑΝΗΣ

η δική σου αφύπνιση είναι η ελπίδα του αύριο

Κι’ όμως.! Λεφτά υπήρχαν, αλλά φαγώθηκαν από τους αλήτες.!

Ευτυχώς!
Η χειρότερη κυβέρνηση από της μεταπολιτεύσεως μέχρι την 4ην Οκτωβρίου 2009, έχει γίνει παρελθόν.
Ο λόγος βεβαίως για την ανύπαρκτη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και των πέριξ αυτού τρωκτικών του δημοσίου χρήματος.
Δύο φορές ο Ελληνικός λαός τον περιέβαλε με εμπιστοσύνη εκλέγοντάς τον Πρωθυπουργό, και ισάριθμες φορές διαψεύσθηκε.
Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται ότι από την ανύπαρκη κυβέρνηση του Καραμανλή, πέσαμε στα χέρια των πολιτικών …»αγγέλων» του Γιώργου Παπανδρέου.
Απεναντίας.
Καμία απαίτηση πλέον δεν έχουμε από την σημερινή κυβέρνηση, η οποία κατά το περελθόν είχε καθιερώσει ως σήμα κατατεθέν της την αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, την κλεψιά, την αλαζονεία, την ρεμούλα και ότι τέλος πάντων συναφές υπάρχει στο Ελληνικό λεξιλόγιο.
Όμως.!!!
Από την κυβέρνηση Καραμανλή και προσωπικά από τον ίδιο, οι πολίτες είχαν πολλές απαιτήσεις, γιατί εξ αρχής είχαν πιστέψει ότι θα προσπαθούσε τουλάχιστον να μαζέψει τα …»πράσινα» ασυμάζευτα.
Οι πολίτες όμως διαψεύσθηκαν δις.
Οι ίδιοι κλέφτες – αλήτες συνέχισαν το μεγάλο φαγοπότι χωρίς …σταματημό και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι – προφανώς κλέφτες και οι ίδιοι – όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν αυτό το αίσχος, αλλά απεναντίας δεν φρόντισαν να βάλουν ούτε καν «μέτρο» στη δημόσια …κλεψιά.
Κατά τα άλλα, μας …εκπλήσσουν οι αρνητικές πρωτιές της χώρας μας.!!!
Κρατείστε κάποια νούμερα, και φροντείστε να …κρατηθείτε κι’ εσείς από κάπου για να μην πέσετε.!
15,8 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος το 2008 μόνο για τα …εκτός έδρας των …»υπαλλήλων – κροίσων» του τέως υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.
Τουλάχιστον δεν φρόντιζαν να κρατάνε ούτε καν τα προσχήματα. Κι’ αυτό γιατί, την ίδια ώρα που κάποια επίλεκτα …»στελέχη» του σαρακατσάνου εμφανίζονται να είναι σε …»υπηρεσιακή αποστολή» στην επαρχία, ταυτόχρονα εμφανίζονται ότι συμμετείχαν και σε συνεδριάσεις επιτροπών από τα γραφεία τους.
Και για την ιστορία: Τα μέλη των επιτροπών όταν …»συνεδριάζουν» – κατά το πλείστον εικονικά – αμοίβονται εξτρά.
Αυτά τα στοιχεία, δυστυχώς, είχαν φθάσει και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, ο οποίος ως …»Πόντιος Πιλάτος» όχι μόνο δεν …»διέταξε» ΤΙΠΟΤΑ, αλλά έστειλε τον φάκελο πίσω στον …σαρακατσάνο.
Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί.! Θέλοντας προφανώς να τον …ανταμείψει, τον τοποθέτησε και στο επικρατείας, άσχετο αν ο ίδιος παραιτήθη μη αντέχοντας την δημόσια κατακραυγή.
Σημασία έχει ότι δεν παραιτήθη για λόγους ευθιξίας, γιατί απλούστατα δεν διέθετε τέτοιο …είδος.!
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έγγραφο με ημερομηνία 2/4/2009 που υπέγραψε ο τότε γενικός γραμματέας Δημοσθένης Κατσιγιάννης.
Όσον αφορά το μεγάλο φαγοπότι στο τέως ΥΠΕΧΩΔΕ, δυστυχώς , δεν σταματάει εκεί.!
Η κλεψιά συνεχίζεται με περισσή …ηλιθιότητα και σε όλο της το μεγαλείο, αφού σύμφωνα με ομολογία του κ. Κατσιγιάννη και προκειμένου να υπερδιπλασιασθούν τα κονδύλια των εκτός έδρας, της αποκαταστάσεων σεισμοπλήκτων και γενικά των θεομηνιοπλήκτων, φρόντισαν (οι ίδιοι υπάλληλοι – κροίσοι) με αλλεπάλληλες …»εκτός έδρας αποστολές και αυτοψίες», να κηρύξουν ως …πυρόπληκτη περιοχή και αυτή ακόμα την …λίμνη της Βιστονίδας, προκειμένου να εξασφαλιστούν κονδύλια με το …τσουβάλι.!
Και εξασφαλίσθηκε επιπλέον κονδύλι 800.000 ευρώ, μόνο που αυτό μοιράσθηκε στους διοικητές των …αρμοδίων υπηρεσιών.!
Σειρά εγγράφων που βρίσκονται στη διάθεση της «Ε» μας ενημερώνουν ότι:

  • Υπάρχει εν λευκώ έγκριση για χορήγηση αποζημιώσεων για εκτός έδρας αποστολές σε στελέχη υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων, ενώ άλλα στοιχεία για την ίδια περίοδο δείχνουν ότι βρίσκονται στην Αθήνα και μάλιστα στο γραφείο τους.
  • Διευθυντής λαμβάνει έγκριση για τετραήμερη εκτός έδρας μετακίνηση για επιθεώρηση έργων στη δυτική Πελοπόννησο και το ίδιο διάστημα υπογράφει το δελτίο απουσιών της υπηρεσίας του και μετέχει σε συνεδρίαση επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
  • Το ίδιο πρόσωπο βεβαιώνεται για άλλη υπηρεσιακή αποστολή, αυτή τη φορά με σημείο αναφοράς την Πάτρα, όπου όπως αναφέρεται διανυκτερεύει σε φιλικό σπίτι, αλλά τις ίδιες ημέρες δηλώνει παρών σε συνεδρίαση επιστημονικής επιτροπής, επιπλέον βεβαιώνει το απουσιολόγιο των υπαλλήλων. Ανάλογα στοιχεία υπάρχουν για άλλες δύο αποστολές που είχαν γίνει μέσα στο 2006.
  • Με ημερομηνία 9/6/2008 εγκρίνεται η εκτός έδρας μετακίνηση διευθύντριας για μετάβαση στη Φλώρινα για επιθεώρηση σε θέματα αρμοδιότητάς της σε κομμάτι της Εγνατίας οδού, αλλά τις ίδιες ημέρες υπογράφει ανελλεπώς το δελτίο …απουσιών της υπηρεσίας της, χρεώνει έγγραφα, απαντά σε διευκρινιστικές εγκυκλίους και εγκρίνει τη διάθεση υπαλλήλων για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της …Αχαΐας.
  • Σημαντικά ποσά φέρεται να έχουν διατεθεί και σε υπηρεσίες του ΕΛΟΤ για μεταφράσεις τεχνικών κειμένων, με κόστος ανά σελίδα σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τα τιμολόγια που ορίζει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών.
  • Γκρίζες ζώνες είχαν εντοπιστεί και σε αναθέσεις μελετών που δεν φαίνεται να δικαιολογούνται από τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Είχαν μάλιστα αποκαλυφθεί δύο αναθέσεις προς τον μηχανικό της βίλας του κ. Σουφλιά στην Ανάβυσσο. Τότε ο κ. Κατσιγιάννης είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχαν καταβληθεί τα ποσά που σημειώνονταν στη σχετική υπουργική απόφαση.

Τί λέτε; Υπάρχει ελπίδα να …επιβιώσουμε;

Π.Ν. με πληροφορίες από enet

Αναρτήθηκε από gianniotis.
Advertisements

Νοέμβριος 24, 2009 - Posted by | πολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: