ΣΟΥΣΑΝΗΣ

η δική σου αφύπνιση είναι η ελπίδα του αύριο

Βγενόπουλος για τις άγονες γραμμές

Επί μιάμιση ώρα κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παρασκευά Αδάμη, ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, που κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελικός λειτουργός, με αφορμή καταγγελίες του επιχειρηματία σχετικά με τις άγονες αερογραμμές του Αιγαίου. Ο κ. Αδάμης, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σακελάκου, διενεργεί έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων από τον κ. Βγενόπουλο και να εξακριβώσει, αν στην υπόθεση των άγονων γραμμών προκύπτει η διάπραξη των αδικημάτων, από μη πολιτικά πρόσωπα, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου ο κ. Βγενόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ξεκίνησε σήμερα η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης των δεκαπέντε άγονων γραμμών, που όπως γνωρίζετε, ανατέθηκε με επιβάρυνση του δημοσίου κατά 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ εμείς είχαμε προσφερθεί να τις πετάξουμε με μηδενική επιδότηση. Κατόπιν κλήσεως, ήρθα ως μάρτυρας και κατέθεσα στον κ. Αδάμη όλα τα γεγονότα και τα έγγραφα, που θα τον βοηθήσουν στο έργο του. Όπως είναι γνωστό, πριν από δυο ημέρες οι κ. κ. Ρέππας και Σηφουνάκης παρουσίασαν μια επιστολή του κ. Ρακιτζή, που την βάφτισαν σαν πόρισμα-καταπέλτη, σε μια ατυχή και άκομψη προσπάθεια να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη και να κλείσουν επικοινωνιακά μια υπόθεση που επί της ουσίας άρχισε σήμερα να διερευνάται.

Ακόμη, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το γνωστό ξύλινο πολιτικό λόγο, που πήρε μάλιστα παραληρηματικές διαστάσεις χωρίς να διστάσουν να υβρίσουν ακόμη και το νεκρό Αρχιεπίσκοπο. Προφανώς, σε αυτό το χαμηλό επίπεδο δεν μπορώ να κατέβω. Αισθάνομαι δε, ότι οι ποταπές εκφράσεις τους λόγω της προέλευσής τους αποτελούν τίτλο τιμής σε όποιον απευθύνονται. Επί της ουσίας, ισχύουν τα σχόλιά μου περί σκανδαλώδους ανεπάρκειας των δυο υπουργών στον τομέα των μεταφορών και επί του θέματος, θα επανέλθω σύντομα με επιπρόσθετη τεκμηρίωση. Δυστυχώς, στη σκανδαλώδη ανεπάρκειά τους μετά τους τελευταίους επικοινωνιακούς τους χειρισμούς, προστίθενται η αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική έλλειψη διάθεσης για διερεύνηση σοβαρών καταγγελιών και η έλλειψη παντελούς σοβαρότητας. Τέλος, η προσπάθειά τους να με εμφανίσουν ως αντίθετο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, είναι κατανοητή αλλά ατυχής. Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν ήδη στη σημερινή κυβέρνηση υπουργοί που έχουν πολιτική, γνωρίζουν το αντικείμενό τους και δουλεύουν σκληρά και με αρχές».

Σε ερώτηση εάν ο κ. Βγενόπουλος πιστεύει πως προσπάθησαν υπουργοί να αφήσουν έξω την Olympic Air (Ολύμπικ Αιρ), ο επιχειρηματίας απάντησε:

«Δεν μπορώ να εκφράσω κάτι σε αυτό. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση κυρίως γιατί θα δώσει δείγματα γραφής όχι μόνο από τον τρόπο χειρισμού της από ορισμένους υπουργούς, αλλά και γενικώς από το χειρισμό όλης της κυβέρνησης. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να δωκ, επειδή έχω ζήσει το χειρισμό παρεμφερών καταστάσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση, πώς θα γίνει ο χειρισμός μιας τέτοιας κατάστασης από την παρούσα. Δεν θέλω να επεταθώ όμως».

i-reporter

Advertisements

Νοέμβριος 27, 2009 - Posted by | πολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: