ΣΟΥΣΑΝΗΣ

η δική σου αφύπνιση είναι η ελπίδα του αύριο

Στο Σιδηρόκαστρο το 567 ΤΠ του Ν.Πετριτσίου

 
 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Τέλος εποχής το 567 Τ.Π για το Νέο Πετρίτσι, αφού απο 1/9/2009 νέα έδρα του θα είναι το γειτονικό Σιδηρόκαστρο.
Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των μονάδων στη βόρεια Ελλάδα, με στόχο περισσότερη λειτουργικότητα και λιγότερα έξοδα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αποφάσισε τη μεταστάθμευση του 567 Τ.Π απο το Νέο Πετρίτσι στο Σιδηρόκαστρο, όπου ήδη λειτουργεί Μονάδα Επιστράτευσης.
Σύμφωνα με ασφαλεις πληροφορίες του infoserres.gr, η απόφαση για τη μεταστάθμευση της μoνάδας, ελήφθη τον περασμένο Απρίλιο και ήδη στο Σιδηρόκαστρο βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων, προκειμένου να φιλοξενήσει τη δύναμη του 567 Τ.Π, συνολικά 120 άτομα, προσωπικό και έφεδρους.
Η απόφαση για το κλείσιμο του στρατοπέδου «ΛΓΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ«, προκαλεί αντιδράσεις στην τοπική κοινωνια, αφού η λειτουργία της ενισχυε την αγορά και τους επαγγελματίες στο Νέο Πετρίτσι.
Το 2003 με ενέργειες της τότε δημοτικής αρχής του Θεόδωρου Ταλιουρίδη, είχε αποτραπεί η κατάργηση του 567 Τ.Π το οποίο και είχε αναβαθμιστεί ως μονάδα – κέντρο ελέγχου, των φυλακίων στο Μπέλες και στο όρος Άγκιστρο. Την ίδια εοιχή είχε μπει λουκέτο στο 565 Τ.Π της Ροδόπολης, στο 566 Τ.Π της Βυρώνειας, στο 605 Τ.Π των Άνω Ποροίων και στο 568 Τ.Π του Σιδηροκάστρου.
Απο την 1/9/2009 ο έλεγχος της βόρειας συνοριακής γραμμής, παραμένει μεν στο 567 Τ.Π, που όμως θα απομακρυνθεί απο το χώρο που εγκαταστάθηκε το 1954, στα υψώματα επάνω απο το Νέο Πετρίτσι. Για την ιστορία το 567 Τ.Π και στο παρελθόν είχε εγκατασταθεί στο Σιδηρόκαστρο, για μικρά χρονικά διαστήματα. Συγκεκριμένα απο το 1950 έως το 1951 και απο το 1952 έως το 1954.
Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι απο την εξέλιξη αυτή. Είναι το αποτέλεσμα και δικών μας πιέσεων προς την στρατιωτική ηγεσία. Το Σιδηρόκαστρο ως διοικητικό κέντρο της περιοχής μας πρέπει να είναι και κέντρο της στρατιωτικής διοίκησης και χαίρομαι που τα επιχειρηματά μας έπιασαν τόπο” δήλωσε στο infoserres.gr, ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου Αθανάσιος Σπάσης.

infoserres

24 Ιουλίου, 2009 - Posted by | ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε